KLIK HIER voor referenties

Geluidsfragment


Opdrachtgevers waar Pauline
o.a. voor werkt of gewerkt heeft:

                 

  
Media- en Interviewtraining:

Individuele- en tandemtrainingen voor radio –en tvpresentatoren, verslaggevers, advocaten, politici en woordvoerders van bedrijven. Deze training is geschikt voor een ieder die op camera presenteert en/of wilt leren omgaan met de media en de type vragen van de journalist.

Je leert je wenselijke boodschap boeiend, ontspannen en persoonlijk presenteren. We werken daarom zowel aan de inhoud als aan je persoonlijke presentatie. Denk hierbij aan de verbale en non-verbale communicatie.

Pauline werkt sinds 1992 voor de media als trainer, coach, presentator en voice-over. Zenders zoals RTL, Radio 538, Caz Radio, Q-music, en SBS 6 zijn bekend met haar. Verder heeft ze bij een grote opdrachtgever presentatoren vanuit 9 Europese landen getraind en gecoacht.

De individuele trainingen en coachingsessies vinden plaats in Loenen aan de Vecht en naar wens op locatie.

Bel: 0294 - 230442 of stuur een mail.

Inhoud trainingen:
Pauline was te zien bij het TV programma "Nieuws aan tafel" van RTL4, bij het eerste lijsttrekkersdebat begin januari '03. Als deskundige analyseerde zij de lichaamstaal van de vier politici.

Naar aanleiding hiervan gaf ze in oktober 2003 haar eerste boek uit, met de titel: “Wat wil je nou eigenlijk zeggen, communiceren en jezelf laten zien”. Daarna kwam haar tweede boek uit, “durf, leer en presenteer, zet jezelf neer”.

In 2012 gaf zij samen met Sabina Meiling het DLP spel uit en lanceerde zij haar engelse boek: 'Present Yourself with Power, dare to shine' voor de internationale markt.

Door haar ervaring als presentatrice voor AT5 nieuws, SBS6 Hart van Nederland, Actie Nieuws, Start op 6, Vakantie Journaal en Guppie bij Kindernet heeft ze niet alleen dit boek weten te verrijken, maar ook heel veel presentatoren voor radio en tv verder geholpen.

Zowel in haar boeken als in haar trainingen geeft Pauline inzicht in je wijze van presenteren, in hoe je jezelf inhoudelijk en communicatief neerzet. Inzicht in je sterktes/kwaliteiten en in je aandachtspunten. Je kunt met de geleerde technieken en handvatten jezelf verder ontwikkelen. Je kunt jezelf naar wens presenteren, waarbij je eigenwaarde, zelfvertrouwen en kracht uitstraalt”.

Om dit te bereiken wordt er gewerkt aan:

 

  • Verbale presentatievaardigheden: taal, spraak en stemgebruik, denk aan tempo, duidelijke articulatie, stemvolume -en kwaliteit.
  • Non-verbale presentatievaardigheden: adem en lichaamstaal, denk aan houding, gebaren, mimiek en het oogcontact met de camera en publiek.
  • Totale presentatie met betrekking tot het persoonlijk, ontspannen, boeiend en geloofwaardig overkomen. Hierbij is de synergie van groot belang, of te wel: komt wát je bedoelt overeen met wát je laat zien en horen.
  • Presentatievoorbereiding, anticiperen en improviseren.
  • Tekstvoorbereiding, schrijven, verwerking en formulering.
  • Omgang met de camera en microfoon.
  • Interviewtechnieken en omgang met de media en de type, soms lastige, vragen van de journalist.

Pauline traint vanuit theoretische kennis en praktijkervaring op het mentale, fysieke en emotionele vlak om zo op efficiënte wijze tot een optimale presentatie te komen. Iedere training wordt afgestemd op de behoeften van jou als trainee.
Beeld en geluidsmateriaal van jou wordt gebruikt voor de trainingen en coachingsessies met indien wenselijk gebruik van de camera bij tv-presentatie -en interviewtraining.

 
  Peg's logo Pauline van Aken werkt vanuit Peg’s Communication. Dit is een handelsnaam van de V.O.F Peg’s. Ingeschreven bij de Kvk te Utrecht onder nummer: 30197854 met BTW nummer: NL8135.38.166.B01.   Goededagvoorzitters