Boeiend Presenteren
Presentatie-, media- en communicatietrainer

Pauline van Aken communicatiedeskundige, presentatrice, stem en auteur. Pauline is op 31 juli 1967 geboren. Op 24 jarige leeftijd rondde ze haar HBO opleiding Logopedie en Akoepedie af aan de Hogeschool van Amsterdam. Stem is haar specialisme.

Ze begeleidt onder meer radio- en tv-presentatoren, verslaggevers, ondernemers, leidingevenden en woordvoerders uit het bedrijfsleven. Zo trainde en traint Pauline voor zenders als RTL4, SBS 6, Veronica, MTV, Radio 538, Slam FM en Qmusic.

Bedrijven zoals de Rabobank, Oracle, ING, Gertronics, Wageningen UR, Rijkswaterstaat, Microsoft, Björn Borg, Nationale Postcode Loterij, Tommy Hilfiger en Calvin Klein maken graag gebruik van haar diensten: groepstrainingen, individuele training, workshops en seminars.

Ook heeft zij zelf als presentatrice diverse televisieprogramma's op haar naam staan, zoals het AT5 nieuws, SBS6 Hart van Nederland en Actie Nieuws, Start op 6, Vakantie Journaal, KinderKafé en Guppie. Op dit moment is zij na 20 jaar nog steeds de stem van Nick. Jr /Nickelodeon (wat vroeger Kindernet heette).

Pauline was te zien bij het TV programma van RTL 'Nieuws aan tafel', bij het eerste lijsttrekkers debat begin januari '03. Als deskundige analyseerde zij de wijze van communiceren, met nadruk op de lichaamstaal, van de vier politici. Naar aanleiding hiervan gaf ze in oktober 2003 haar eerste boek uit met de titel "Wat wil je nou eigenlijk zeggen, communiceren en jezelf laten zien". Eind 2007 kwam haar tweede boek "durf, leer en presenteer, zet jezelf neer" uit met de DLP studie-editie in 2009.

Door deze boeken heeft ze in Nederland en België veel media aandacht gekregen. In 2011 kwam ze met haar DLP spel & Apps uit en in 2012 kwam haar engelse boek: 'Present Yourself with Power, dare to shine' op de markt. Pauline is momenteel haar nieuwste boek aan het schrijven: Communicatie vanuit je IK, terug in contact. Daarbij is Pauline sinds 2014 Producent van PienTV waarvoor ze televisie maakt met een missie, zie www.Pien.tv

 
  Peg's logo Pauline van Aken werkt vanuit Peg’s Communication. Dit is een handelsnaam van de V.O.F Peg’s. Ingeschreven bij de Kvk te Utrecht onder nummer: 30197854 met BTW nummer: NL8135.38.166.B01.   Goededagvoorzitters