Pauline van Aken
 


Persbericht / Uitnodiging  


'Durf, Leer & Presenteerspel' verbetert prestaties medewerkers
Nieuw geïntroduceerd managementspel voor organisaties heeft aantoonbaar succes

Loenen aan de Vecht, maart 2012 – In deze tijd van crisis merken organisaties snel de negatieve bijwerkingen van hoge werkdruk en reorganisaties. Stress veroorzaakt slechtere samenwerking tussen collega's en afdelingen, de broodnodige efficiëntie blijft hierdoor uit. Communicatie- en presentatiespecialist Pauline van Aken, tevens bekend als presentatrice bij SBS6, heeft samen met trainer/coach Sabina Meiling het Durf, Leer & Presenteerspel

(DLP-spel ©) ontwikkeld. Tijdens uitgebreide testen in het bedrijfsleven is aangetoond dat dit spel het vertrouwen bij medewerkers terugbrengt, in zichzelf en in elkaar. Het helpt afdelingen op de juiste weg en draagt bij aan de individuele ontwikkeling van de werknemers. Op 5 april aanstaande vindt een DLP-spel presentatiemiddag plaats, waar naast er ruimte is voor interviews met de makers en ervaringsdeskundige.


Programma 5 april:

13.30 Inloop
14:00 Opening – Pauline van Aken

         Pauline in gesprek met:
         - Paul van Liempt (BNR en FD)

         - Wilfred Genee (BNR en RTL Voetbal international)

14.15 DLP-spel: uitleg met ervaringen DLP iPhone apps: korte demo

15.00 Vragen & antwoorden pers
15.15 Sneak preview nieuwste boek ‘Present Yourself with Power,
dare to shine,

         met afsluitende borrel

Locatie a/d Loosdrechtse plassen: Ottenhome, Zuwe 20, 1241 NC Kortenhoef

Aanmelden: via pers@paulinevanaken.nl o.v.v. medium en aantal personen


DLP-spel

Het DLP-spel is in 2011 ontwikkeld door Pauline van Aken en Sabina Meiling. Zij hebben het spel in meerdere fases getest bij bekende organisaties waaronder De Nationale Postcode Loterij. Het spel leert werknemers inzicht krijgen in verschillende presentatie-­‐ en communicatiemogelijkheden en vergroot gelijktijdig de vaardigheden. De spelkaarten dagen uit om buiten de comfortzone te presenteren. Kaarten met feedback en tips van de trainers en collega’s maken bewust van de eigen communicatie en manier van presenteren. “Tijdens het DLP-­‐spel werk je als individu aan je eigen merk, je eigen IK. Tegelijkertijd merk je al snel dat de onderlinge communicatie met je collega’s verbetert en de stress vermindert. Managers merken dat het werkplezier én de productiviteit van medewerkers en afdelingen vergroot wordt. Dit resultaat is direct merkbaar op de werkvloer”, aldus Pauline van Aken.

Naast het fysieke spel heeft DLP ook een aantal apps, die op de persdag voor het eerst worden gedemonstreerd:

•  DLP Spel-compact©: spelenderwijs presenteren = durven en leren!

•  DLP Checklist©: presentatie tips voor een boeiende, ontspannen en persoonlijke presentatie.

•  DLP Generator©: hiermee zet je snel en doeltreffend een kernachtige presentatie in elkaar.

Cijfers

Binnen het bedrijfsleven ziet 41% van de reorganiserende bedrijven de prestaties van medewerkers afnemen, ruim een kwart kampt met een hoger ziekteverzuim (Onderzoek Marleen van de Boom, Universiteit van Tilburg).

Effectieve communicatie binnen organisaties stuwt tevens de financiële prestaties van bedrijven

(Onderzoek Towers Watson 2011).


Over Pauline van Aken
Pauline van Aken
is specialist op gebied van presentatie en communicatie en auteur. Zij was jarenlang presentator van onder meer SBS6 Hart van Nederland en Actie Nieuws en begeleidt nu radio-­‐ en tv-­‐ presentatoren, verslaggevers, advocaten, ondernemers, managers en woordvoerders uit het bedrijfsleven. Tevens geeft zij workshops, trainingen en presentaties voor onder andere ABN AMRO, Rabobank, ING, Philips, PostNL, Rijkswaterstaat, Postcode Loterij, BjörnBorg en Schwarzkopf.

Pauline is auteur van de boeken: 'Wat wil je nou eigenlijk zeggen, communiceren en jezelf laten zien', 'Durf, leer en presenteer, zet jezelf neer'. Haar nieuwste boek 'Communicatie vanuit je IK, terug in contact' verschijnt in de zomer van 2012 en haar Engelstalige boek 'Present Yourself with Power, dare to shine' is vanaf eind mei in de winkels te koop.

Over Sabina Meiling

Sabina Meiling is al meer dan 10 jaar docent bij Fontys Academy for Creative Industries en voor die opleiding verbonden aan het Lectoraat Trendwatching & Innovatie. Tevens heeft zij haar eigen bureau Smeiling waar zij workshops in communicatie, NLP en presenteren geeft en nieuwe communicatievormen ontwikkeld, zoals de workshop Presenteren met het Durf, Leer & Presenteerspel.Noot voor redactie
Voor meer informatie, interviewaanvragen of meer beeldmateriaal kunt u mailen naar:
pers[at]paulinevanaken.nl of bel: 06-51644592Hoge en lage resolutie beeldmateriaal kunt u HIER downloaden.

T. http://www.twitter.com/paulinevanaken
F. http://www.facebook.com/BoeiendPresenteren

 
  Peg's logo Pauline van Aken werkt vanuit Peg’s Communication. Dit is een handelsnaam van de V.O.F Peg’s. Ingeschreven bij de Kvk te Utrecht onder nummer: 30197854 met BTW nummer: NL8135.38.166.B01.   Goededagvoorzitters